גם אם אתם אנשים עסוקים, אתם יכולים ללמוד לדבר ערבית
כיום כולם מרגישים שהם עסוקים ושאין להם זמן. החיים הם דבר מאוד דורש, בין העבודה, מטלות הבית, צבא או לימודים. זמן זהו המשאב היחיד שאנחנו לא יכולים לקבל יותר ממנו, מה שהופך אותו למשאב הכי יקר לנו. אם כך, זה אבסורד שאנשים רוצים לעשות דברים, כמו ללמוד שפה חדשה לדוגמא, אך אומרים לעצמם "אין לי זמן" ובכך ממשיכים לעסוק רק במה שהם צריכים ולא במה שהם רוצים. במאמר זה תראו כיצד גם אתם יכולים ללמוד ערבית מדוברת למרות שאתם מאוד עסוקים ובקושי יש לכם כמה דקות פנויות כל יום. הנה כמה טיפים איך לומדים ערבית גם אם אין לכם זמן:
"אין לי זמן" זה דבר שאינו קיים. יש "ניהול זמן".
הנקודה הראשונה שעליכם להבין זה שאין דבר כזה "אין לי זמן". כולם מבלים את אותו מספר שעות ביממה, גם עובד פשוט וגם מנכ"ל בכיר וכולם מסתדרים עם מסגרת הזמנים הללו. מה שכן יש, זהו "ניהול זמן". אם תנהלו את הזמן שלכם כמו שאתם רוצים ולא כמו שאתם צריכים או כמו שדורשים ממכם, תצליחו לשלב בחייכם המון דברים יגרמו לכם לקום בבוקר עם חיוך.
שפה לומדים קצת כל יום ולאורך זמן.
אז גם אם אתם באמת אנשים מאוד עסוקים ואין לכם שעה פנויה בכל יום לשלב בה לימוד ערבית, יש לנו חדשות טובות בשבילכם! בשביל ללמוד ערבית וכל שפה חדשה, צריך להשקיע קצת זמן כל יום ולאורך זמן. כלומר לא יעוזר אם תשבו יום אחד למשך עשר שעות ותלמדו ערבית בכל הכוח, כמות החומר שיכנס לכם לראש ויקלט יהיה מצומצם וכך גם היכולת שלכם לדבר בסופו של דבר תהיה לא משהו. בכדי שיהיה לימוד אפקטיבי,נסו למצוא לעצמכם בין 20 דקות לחצי שעה פנויה בכל יום (אם גם את זה אתם לא מוצאים, המשיכו לקרוא יש עוד טיפים גם בשבילכם). זהו בהחלט זמן מספיק בכדי ללמוד שפה ולקלוט המון חומר חדש בכל יום. הנקודה היא, שבכדי להפנים חוקים ומילים של שפה חדשה, עליכם ללמוד אותם ולחזור עליהם כמה פעמים עם הפסקות בין לבין. כלומר, בכל יום עליכם ללמוד כמה מילים חדשות, או אולי להכיר נושא חדש בשפה הערבית, ולאחר מכן בתרגול שלכם תחזרו ותרעננו את המילים והחוקים שלמדתם בימים האחרונים. זה מה שנקרא למידה מתגלגלת. אין צורך וזה גם לא אפקטיבי לדחוס כמה שיותר חומר לימוד לראש, לשבת כמה שיותר שעות ולרוץ קדימה עם החומר. צריך בכל יום לעשות צעד קטן קדימה ולאז כמה צעדים אחורה בכדי להטמיע את מה שלמדתם בצורה אופטימלית. כך, תוך זמן קצר ובכלל בלי לשים לב, כבר תתחילו לזרוק מילים ומשפטים בערבית מדוברת.
יש לנו שלושה מסלולי לימוד מצויינים שילמדו אתכם לדבר ערבית שוטפת. לכל הפרטים על מסלולי הלימוד שלנו לחצו כאן.
הנוסחא שלנו ללימוד ערבית מדוברת.
ראשית נבין באופן כללי איך יש ללמוד את השפה הערבית לפי שיטת הלימוד שאנחנו פיתחנו בשנים האחרונות, לאחר שירות בחיל המודיעין ועיסוק רב בשפה הערבית. בכדי להצליח לדבר ולתקשר בערבית מדוברת וברמה גבוהה, יש להתקדם צעד אחר צעד בשני צירים מקבילים וחשובים. הציר הראשון הוא חוקי השפה והציר השני הוא אוצר מילים. הנוסחא שלנו קובעת ש"שליטה מוחלטת בחוקי השפה + אוצר מילים רחב = ערבית ברמה גבוהה". אין איפה לטעות, מי שישלוט בשני הצירים הללו יוכל להרכיב משפטים שלמים בערבית ולדבר ולתקשר עם דוברי השפה בכל מקום.
אז איך עושים את זה?
הדבר הראשון והכי חשוב הוא לעבוד מסודר. עליכם ללמוד בצורה מסודרת, לדעת מה המסלול בו אתם צריכים להתקדם וכך גם תוכלו לראות את השיפור וההתקדמות שאתם עושים. בהתאם לנוסחא ללימוד השפה הערבית, כל יום למדו מספר מילים חדשות, ותרגלו חוק תחבירי מסויים.
איך לומדים מילים חדשות בערבית
ללמוד כמות גדולה של מילים זה מאוד קשה. מאוד מהר מתחילים להתבלבל ובסופו של דבר לא הרבה נכנס ונשאר במוח. אבל, אם לוקחים קבוצה גדולה של מילים ומחלקים אותה לכמה קבוצות קטנות, זה כבר משהו אחר לגמרי. קחו קבוצת מילים שימושיות גדולה, נניח 105 מילים (בקורס השלם שלנו יש בכל שיעור עשרות מילים שימושיות לשינון). חלקו את הקבוצה ל 7 קבוצות קטנות של 15 מילים. ביום הראשון שננו את קבוצת המילים הראשונה. ביום השני שננו את קבוצת המילים השניה, ולאחר מכן חזרו ושננו גם את הראשונה. ביום השלישי שננו את הקבוצה השלישית, ולאחר מכן כמובן הוסיפו לעצמכם גם את המילים מהקבוצה הראשונה והשניה והמשיכו לשנן (כאן כתבנו על שיטות מצויינות לשינון אוצר מילים). המשיכו כך, כל יום תלמדו קבוצת מילים חדשה, וחזרו ושננו את קבוצות המילים הקודמות. כך תטמיעו בצורה מצויינת את המילים ותוכלו להשתמש בהן במשפטים שלמים אשר תרכיבו בערבית.
טיפ נוסף, לאחר כמה ימי שינון, תגלו שישנן מילים שאתם זוכרים מצויין ומנגד יש מילים שפשוט לא נכנסנות לראש. חלקו את כל המילים למילים "קלות" אשר אותן אתם כבר זוכרים מצויין ומילים "קשות" אשר אותן אינכם מצליחים לזכור טוב. על המילים הקלות חזרו ושננו פעם ביום יומיים, ואת המילים הקשות חזרו ושננו כל יום. כך, מאוד מהר כל המילים יעברו לצד של המילים הקלות.
איך לומדים את חוקי השפה הערבית
בשביל ללמוד את חוקי השפה כבר תצטרכו מורה או קורס או אפילו סתם סרטון ביוטיוב שמלמד נושאים מסויימים בשפה הערבית. רצוי ללמוד מקורס שלם אשר ילמד אתכם את השפה הערבית ממש מהבסיס ועד השלבים הכי מתקדמים של השפה בכדי שתשמרו על קצב התקדמות ולמידה של הנושאים בסדר הנכון. אנחנו מציעים קורס אינטרנטי מאוד מקיף במחיר עלות, אך אם אתם מעדיפים ללמוד עם מורה זאת גם דרך מצויינת. כאן תוכלו לקרוא על ההבדלים בין לימוד עם מורה ובין לימוד עצמי באינטרנט.
הכי חשוב, להתחיל מהבסיס. ללמוד קודם את חוקי השפה הבסיסיים יותר כגון "אל הידיעה", "תא מרבוטה" וכן הלאה. כך, תבנו בסיס חזק שיעזור לכם להרכיב משפטים שלמים בערבית כאשר תלמדו נושאים מתקדמים יותר כגון הטיית פעלים לעבר ולעתיד. גם פה, מאוד חשוב החזרתיות היומית, כל יום לשוב ולתרגל אך בשונה משינון אוצר מילים, אנו לא כל יום נלמד נושא תחבירי חדש. בשביל ללמוד ולהטמיע חוק מסויים בשפה הערבית צריך כמה ימי תרגול, רצוי שבוע. באותו שבוע, תתחילו בללמוד ולהבין את אותו חוק ולאחר מכן, כל יום תרגלו קצת ונסו בעצמכם להשתמש באותו נושא תחבירי. לדוגמא, אם למדתם את נושא "אל הידיעה" (מקביל ל- ה הידיעה בעברית), תרגלו הרבה חיבורים של "אל הידיעה". כלב = כָּלְבּ ו-הכלב = אֵלְכָּלְבּ. לאחר כשבוע של תרגולים כבר תרגישו שליטה באותו חוק ותוכלו לעבור ללמוד את החוק/הנושא התחבירי הבא.
גם פה, תוך כדי שלומדים את החוק החדש, מאוד יעזור לחזור ולתרגל את החוק הקודם אותו למדתם. כך בדיוק אגב בנוי הקורס אותו יצרנו וכך בדיוק אנחנו למדנו ערבית בבית הספר של חיל המודיעין. כל שבוע לומדים נושא חדש ומילים חדשות, ותוך כדי מתרגלים ומטמיעים את הנושאים הקודמים והמילים שכבר שיננתם בעבר.
התרגול וההתמדה הם סוד ההצלחה.
כפי שתיארנו לאורך המאמר, בכדי להצליח להגיע לרמה שאתם שולטים בשפה הערבית ומדברים ערבית שוטפת, יש ללמוד קצת כל יום ולאורך זמן. הזמן הוא גורם מאוד חשוב ונחזור ונדגיש זאת. לא יעזור אם תשבו יום אחד ותלמדו 7 שעות. מנגד, זה יהיה מאוד מאוד מועיל אם תלמדו שעה ביום למשך שבוע. כמובן שגם שבוע אחד לא יספיק בכדי לפתח שליטה מלאה בשפה הערבית, אבל אם מתקדמים לאט לאט משבוע לשבוע, אחרי מספר שבועות בודד כבר תתחילו לדבר משפטים שלמים בערבית ולנהל שיחה בסיסית בערבית. משם זה כבר כדור שלג. ככל שתתקדמו ותשלטו יותר בשפה הערבית, כך תוכלו לתרגל יותר ותתקדמו יותר, וכן הלאה.
שני טיפים אחרונים לאנשים מאוד מאוד עסוקים
אז אם אחרי הכל אתם מתלהבים משיטת הלימוד ויש לכם מוטיבציה, אבל מה לעשות אתם מנהלים גדולים או בצבא או פשוט באמת אין לכם רגע פנוי ביום, אל תתייאשו! יש לנו שני טיפים שיאפשרו גם לכם ללמוד לדבר ערבית:
גם 5 או 10 דקות ביום זה משמעותי
לא חייבים ללמוד חצי שעה כל יום כדי לראות התקדמות והצלחה. נחזור שוב על העקרון הבסיסי ביותר ללימוד יעיל ומוצלח – למדו קצת כל יום ולאורך זמן! קצת כל יום זה יכול להיות גם 5 או 10 דקות. אז אל תשננו 15 מילים, שננו 7 כל יום. אולי יקח לכם עוד כמה ימים עד שתצליחו לשנן 100 מילים חדשות אבל זה עדיין אותן 100 מילים ובסופו של דבר גם אתם, עם 5-10 דקות למידה כל יום יכולים להגיע לרמת ערבית גבוהה מאוד.
הסתכלו על הזמן שלכם ברזולוציה גבוהה יותר
אם הימים שלכם מאוד מאוד עמוסים ואין לכם שניה להכניס לימוד ערבית, אל תסתכלו על כל יום בפני עצמו, אלא על כל שלושה ימים או אפילו שבוע. נסו להכניס לעצמכם בלוז כמה דקות לימוד כל יומיים שלושה או שעתיים לימוד כל סופ'ש לדוגמא. גם זה יצור לכם סדר למידה שאם תתמידו בו לאורך זמן, תוכלו גם אתם להתחיל ולדבר ערבית מדוברת.
מסלולי הלימוד של פנאן
– 26 מבחנים
– 1990 תרגילי טקסט
– 430 תרגילי שמע
– מילון 2000 מילים שימושיות
– גישה לספריית וידאו מתעדכנת
– גישה לקבוצת תלמידים סגורה
– 26 מבחנים
– 1990 תרגילי טקסט
– 430 תרגילי שמע
– מילון 2000 מילים שימושיות
– גישה לספריית וידאו מתעדכנת
– גישה לקבוצת תלמידים סגורה
– 26 מבחנים
– 1990 תרגילי טקסט
– 430 תרגילי שמע
– מילון 2000 מילים שימושיות
– גישה לספריית וידאו מתעדכנת
– גישה לקבוצת תלמידים סגורה
ליווי אישי בוואצאפ למשך שנה. זמינות מלאה בוואצאפ לתרגול של חומרי הקורס + תרגול הדיבור ושיפור השיחה בעזרת הקלטות קוליות. רוצים לראות איך זה נראה? לחצו כאן
– 26 מבחנים
– 1990 תרגילי טקסט
– 430 תרגילי שמע
– מילון 2000 מילים שימושיות
– גישה לספריית וידאו מתעדכנת
– גישה לקבוצת תלמידים סגורה
קבלו עד הבית את ספרי הלימוד המודפסים שלנו, ותוכלו לפתור את אלפי התרגולים של הקורס בצורה היעילה ביותר! הדרך הטובה ביותר ללמוד לדבר ערבית שוטפת. לחצו כאן לראות איך זה נראה.