איך ללמוד לדבר ערבית כמו בחיל המודיעין ביחידה 8200?
דבר ראשון, אתם בטח תוהים לעצמכם מאיפה אנחנו יודעים כיצד לומדים ערבית בחיל המודיעין וביחידה 8200? אז אנחנו יודעים זאת מכיוון שאנחנו בעצמנו למדנו ערבית בבית הספר של חיל המודיעין וחלק מהצוות שלנו אפילו העביר ופיתח כמה מההכשרות האלו לרבות קורס ערבית מדוברת במודיעין.
שירתנו כמה שנים טובות בסדיר ובקבע בחיל המודיעין ובבית הספר למודיעין, שם לימדנו אוצר מילים בערבית למודיעין ואת השפה הערבית לעומקה.
נדגיש מראש – לא את הכל נוכל לספר, מכיוון שיש דברים שהשתיקה יפה להם. ריכזנו במאמר זה רק את הדברים הגלויים שניתן לספר וכמובן שנתמקד בשיטות הלימוד בעזרתן לומדים ערבית ברמה מאוד גבוהה בבית הספר של חיל המודיעין.
אז איך מלמדים בחיל המודיעין ערבית ברמה גבוהה?
כל מי שמתגייס לתפקידים אשר דורשים ממנו שליטה רבה בשפה הערבית, מגיע לבית הספר למודיעין שנמצא במרכז הארץ ועובר הכשרה עמוסה מאוד שאורכת בין חמישה לשבעה חודשים.
בתחילת התקופה, הידע של החניכים בשפה הערבית הוא בסיסי ביותר ולעתים אפילו פחות מכך. לעומת זאת, בסוף תקופת ההכשרה, יוצאים החיילים עם ידע מאוד רחב בשפה ובתרבות הערבית.
רוצים לדעת איך לומדים ערבית כמו בחיל המודיעין? הנה כמה דברים שמקפידים לעשות ביחידה 8200:
1. ללמוד המון המון (המון) שעות:
בבית הספר למודיעין היינו קמים כל יום בין 05:00 ל- 06:00 בבוקר, עושים מסדר, אוכלים ארוחת בוקר ולקראת השעה 08:00 כבר היינו בכיתות הלימוד. יום הלימודים נמשך (עם הפסקות קצרות) עד השעה 23:00 בלילה. לאורך כל היום מתקיימים לימודים אינטנסיביים. זה לא ממש הפתעה שעם עבודה קשה משיגים תוצאות יוצאות דופן, אך בכל מקרה, בכדי להצליח בתקופת זמן מאוד קצרה להגיע לרמת ערבית מאוד גבוהה, נדרשת לכך עבודה קשה ורבה.
יש לנו שלושה מסלולי לימוד מצויינים שילמדו אתכם לדבר ערבית שוטפת. לכל הפרטים על מסלולי הלימוד שלנו לחצו כאן.
2. קודם לומדים ערבית ספרותית.
בתחילת ההכשרה, קודם כל לומדים ערבית ספרותית. בעצם, בחודש אחד של לימודים עוברים על החומר של 5 יחידות לימוד של בתי הספר. המטרה היא דבר ראשון "ליישר קו" בין כל החניכים – שכולם יהיו פחות או יותר באותה נקודת פתיחה ועם אותו בסיס. הערבית הספרותית היא אמנם לא מאוד דומה לערבי המדוברת, והשימושים של כל שפה הם שונים, אך ערבית ספרותית היא בהחלט בסיס טוב להתחיל ללמוד ממנו מדוברת (אם מעניין אתכם מה הם ההבדלים בין שתי השפות – לחצו כאן).
3. לומדים את הבסיס של הערבית המדוברת.
לאחר מכן, מתחילים ללמוד קורס ערבית מדוברת במודיעין. מתחילים כמובן מלימוד הנושאים הבסיסיים ביותר ולאט לאט מתקדמים ולומדים את צורות הדיבור המתקדמות יותר. המטרה היא ללמד את חוקי השפה ולא סתם "לשנן כמו תוכי". ככה החניכים יוכלו להבין לבד משפטים שונים ואף להרכיב אותם בעצמם.
4. משננים המון המון מילים כל יום.
אוצר מילים בערבית למודיעין, חייב להיות אוצר מילים רחב והוא חלק חשוב מאוד מלימוד השפה. אוצר המילים מאפשר לקחת חלק בשיחות במגוון נושאים ואך להבין טוב יותר את מה שנאמר לכם. בממוצע, היינו לומדים כ-1000 מילים חדשות כל שבוע. זאת כמות עצומה של מילים בערבית ויש לכך סיבה.
לא באמת הצלחנו ללמוד ולשלוט ב-1000 מילים חדשות כל שבוע. זאת משימה כמעט בלתי אפשרית. מה שכן, בגלל שהיינו חייבים לשנן כמות כל-כך גדולה של מילים, כל אחד הצליח להגיע למיצוי הפוטנציאל שלו. יש מי שהצליח לשנן 600 מילים ויש מי שהצליח 400. ככה או ככה, אלו המון המון מילים חדשות.
אם היו מביאים לנו כמות הגיונית לשינון, נניח 200 או 300 מילים, אולי היינו מצליחים לזכור את כל המילים אך זה עדיין הרבה פחות מהשיטה הראשונה בה משתמשים כיום בחיל המודיעין.
5. מעודדים לתרגל את הדיבור.
ממש מההתחלה ועד סוף ההכשרה, היו מעודדים אותנו לתרגל את דיבור הערבית שלנו. התרגול הוא סוד העניין ורק בעזרתו תצליחו להפוך גמגום של מילים לרצף של משפטים שוטפים. תוך כדי הלימוד שילבנו מילים, בארוחות הצהריים ניסינו להרכיב משפטים בערבית וכך לאורך כל היום עד שהתחלנו לחלום בערבית. בכדי להגיע לרמת דיבור ערבית שוטפת, עליכם לתרגל וכמה שיותר.
6. קופצים למים העמוקים ומתחילים.
בסוף ההכשרה, אמנם החיילים מגיעים לרמת ערבית יוצאת דופן, אך עדיין אי אפשר להגיד שיודעים לדבר ערבית שוטפת לאחר כמה חודשי לימוד. בשלב זה, ישנה עוד קפיצת מדרגה, כאשר מתחילים את התפקיד אליו התגייסנו. העבודה השוטפת היא קשה ודורשת והיא שממשיכה ללמד אותנו ערבית ולשפר אצלנו את השפה. הנקודה היא שעליכם תמיד לשאוף ליותר ולא לפחד לקחת צעד קדימה למרות שזה לא נוח.
7. לא מפסיקים ללמוד אף פעם.
גם לאחר שנה ושנתיים – ממשיכים ללמוד! ישנו קורס המשך ואז קורס מתקדם ואז עוד ועוד הכשרות והשלמות. תמיד ממשיכים ללמוד ולהשתפר, במיוחד כאשר מדובר בשפה חדשה, אין סוף ללימודים. הקפידו תמיד להמשיך ללמוד, לשנן מילים, להרכיב משפטים ולתרגל את השפה שלכם. רק כך תצליחו בסופו של דבר לדבר ערבית מדוברת ברמה גבוהה.
עם אותן שיטות בדיוק בנינו את הקורס של פנאן לדבר ערבית
כל השיטות האלו (ועוד כמה שעליהן לא יכולנו לכתוב באופן גלוי), הן השיטות שבעזרתן הרכבנו את הקורס האינטרנטי שלנו ללימוד ערבית מדוברת. מטרת הקורס היא ללמד כל אחד ואחת לדבר ערבית ברמה גבוהה ולכן מתרכזים רק בדברים שבאמת מלמדים אתכם לדבר ולתקשר בערבית. תוך חודש וחצי, תלמידים שלנו כבר התחילו להרכיב משפטים שלמים בערבית וכמה שבועות לאחר מכן הם כבר התחילו לקיים שיחות בערבית מדוברת!
המטרה שלנו היא ללמד כמה שיותר ישראלים לדבר ולתקשר בערבית מדוברת וברמה גבוהה. לכן יצרנו את "פנאן לדבר ערבית" – קורס אינרטנטי חדשני ללימוד ערבית מדוברת. כבר מעל 1000 תלמידים הצטרפו אלינו ואנחנו מעודדים אתכם לעשות זאת גם. בכדי להקל כמה שניתן, החלטנו להנגיש את השפה הערבית לכולם במחיר סימלי.
יש לנו שלושה מסלולי לימוד מצויינים שילמדו אתכם לדבר ערבית שוטפת. לכל הפרטים על מסלולי הלימוד שלנו לחצו כאן.
מסלולי הלימוד של פנאן
– 26 מבחנים
– 1990 תרגילי טקסט
– 430 תרגילי שמע
– מילון 2000 מילים שימושיות
– גישה לספריית וידאו מתעדכנת
– גישה לקבוצת תלמידים סגורה
– 26 מבחנים
– 1990 תרגילי טקסט
– 430 תרגילי שמע
– מילון 2000 מילים שימושיות
– גישה לספריית וידאו מתעדכנת
– גישה לקבוצת תלמידים סגורה
– 26 מבחנים
– 1990 תרגילי טקסט
– 430 תרגילי שמע
– מילון 2000 מילים שימושיות
– גישה לספריית וידאו מתעדכנת
– גישה לקבוצת תלמידים סגורה
ליווי אישי בוואצאפ למשך שנה. זמינות מלאה בוואצאפ לתרגול של חומרי הקורס + תרגול הדיבור ושיפור השיחה בעזרת הקלטות קוליות. רוצים לראות איך זה נראה? לחצו כאן
– 26 מבחנים
– 1990 תרגילי טקסט
– 430 תרגילי שמע
– מילון 2000 מילים שימושיות
– גישה לספריית וידאו מתעדכנת
– גישה לקבוצת תלמידים סגורה
קבלו עד הבית את ספרי הלימוד המודפסים שלנו, ותוכלו לפתור את אלפי התרגולים של הקורס בצורה היעילה ביותר! הדרך הטובה ביותר ללמוד לדבר ערבית שוטפת. לחצו כאן לראות איך זה נראה.